Novosti online

„Позоришно пролеће” у Шапцу

Будући да је у нашем позоришту доста зиме, како је приметио драмски писац Душан Ковачевић, средином априла заживеће у његовом родном Шапцу нови театарски фестивал „Позоришно пролеће”. У периоду од 11. до 17. априла у Шабачком позоришту смењиваће се представе које ће одабрати селектор Зоран Карајић, а који ће своју селекцију саопштити за неколико дана.

Шапчани са нестрпљењем ишчекују своју позоришну светковину о чему најбоље говори податак да је јучерашњој конференцији за новинаре у београдском Звездара театру присуствовао и Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца. Тако само чули и невероватан податак када је српска култура у питању, а то је да ће град Шабац из свог буџета издвојити за културу и овај фестивал чак седам одсто.

Шабац, један од најстаријих и најзначајнијих културних центара у Србији из кога су потекли великани писане речи попут Стојана Новаковића, Јована Цвијића, Лазе Лазаревића, Јанка Веселиновића, Бранимира Ћосића, Оскара Давича… већ је имао велики Југословенски фестивал „Свечаности Љубише Јовановића”. И када се угасила Југославија, угасио се и фестивал.

Фестивалски савет ове позоришне смотре чине: Душан Ковачевић, председник, Мира Бањац, Војислав Брајовић, Никита Миливојевић, Небојша Брадић, Светислав Басара, Светислав Јованов, Миливоје Млађеновић и Драгана Бошковић.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh