Novosti online

Прави одговор на правом месту

Премијер Владе Србије Александар Вучић био је у уторак гост у емисији „Упитник” Оливере Јовичевић и како се и очекивало, саопштио је одлуку о ванредним изборима.

Тако су, званично, грађани Србије, са адресе Таковска број десет, из програма Радио-телевизије Србије добили одговор на питање о којем се у последње време много говори. И то би требало да буде златни стандард: да тражимо разбибригу, или спортско узбуђење, на било којем од домаћих или страних ТВ канала али да оно што је најбитније за државу и њене грађане, чујемо са јавног сервиса.

Премијер Александар Вучић је имао запажено учествовање и на ТВ Пинку у емисији „Тешка реч” код Драгана Ј. Вучићевића 30. јуна 2015. године и тада је говорио о томе шта можемо да очекујемо од посете немачке канцеларке Ангеле Меркел Србији, када ће доћи до повећања плата и пензија и да ли ће он 11. јула ићи у Сребреницу.

Три и по месеца касније, прецизније 18. октобра 2015., поново на Пинку и поново у „Тешкој речи” на питања аутора те емисије,те директорке Танјуга Бранке Ђукић и Александра Апостоловског коментатора „Политике”, премијер Вучић је одговарао на различите теме, а на директно питање главног и одговорног уредника „Информера” и аутора и водитеља „Тешке речи” Вучићевића да ли ће бити расписани ванредни избори, Александар Вучић је одговорио:

– У овом тренутку би било неодговорно да идемо на изборе…. У наредних три, четири, пет или шест месеци неће бити избора јер смо кренули у реформе јавних предузећа, Србија први пут не дугује ни један једини долар за испоручени гас… Имамо много послова да обавимо до краја ове године и почетком следеће и све би то стало да распишемо изборе…

За све време трајања ове емисије преко екрана је ишао кајрон са текстом „Пинк је најгледанија телевизија у овом тренутку!”

Дакле, на питање које је било постављено пред камерама „ружичасте телевизије” у октобру прошле године, најтачнији и најпрецизнији одговор премијер Републике Србије дао је у емисији на јавном сервису – јер је то у свакој држави право место за саопштавање важних политичких одлука!

И проћи ће више од шест месеци од „Тешке речи” до избора. Премијер је одржао реч!

Јуче је РТС обележио тридесет година свог Јутарњег програма. Честитамо! Али, сви они који су очекивали да ће поред водитељке Душице Спасић у студију бити, ако не све време оно барем накратко, неки од водитеља и новинара који су током протекле три деценије радили овај програм, грдно су се преварили.

Постоји само садашњост и будућност, прошлост је изашла из моде!

Али смо зато више пута током Јутарњег програма чули, чак је и Борис Малековић у јутарњем Дневнику прочитао, да је ово јубилеј! Е, па, није.

Ово је годишњица а јубиларне су двадесет пета, педесета, седамдесет пета, стота година… На сваких четврт века.

Ту грешку често чујемо, али не треба да је чини РТС.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh