Gradovi

Pravoslavcima u Crnoj Gori dve uskršnje poslanice

PODGORICA – Pravoslavni vernici u Crnoj Gori i ove godine dobili su dve uskršnje poslanice – Mitropolije crnogorsko- primorske, odnosno Srpske pravoslavne crkve i nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve.

Mitropolit crnogorsko – primorski Amfilohije je u svojoj uskršnjoj poruci naveo da se u Hristu i njegovom „žrtvovanju za život svijeta“ otkrila punoća božanske ljubavi.

On je poručio da proslavljanje Vaskrsa nije prosto običaj već je svetkovanje i proslavljanje ostvarenog večnog smisla čoveka i svega postojećeg, a da svetlost Hristova „prosvećuje sve i sva“, navodi se na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Amfilohije je na Veliki petak sa sveštenstvom u Cetinjskom manastiru služio večernje sa iznošenjem plaštanice, prenela je RTCG.

Amfilohije je u govoru posle službe rekao i da se ljudi i danas dele na one koji sude gospodu i prikivaju ga za krst i na one koji celivaju njegove rane. On je rekao da je u prošlim vremenima možda više bilo onih koji su priznali Hrista, navodi RTCG.

Mitropolit CPC Mihailo pozvao je u poslanici povodom predstojećeg Vaskrsa Crnogorce da oproste jedni drugima uvrede i nepravdu.

Mihailo je u poslanici građane pozvao da oproste i onima koji vređaju Crnu Goru, crkvu i nacionalne osećaje.

Foto Tanjug/O.Toskić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh