Novosti online

Празник пролећа и ушећерене глогиње за срећу у Години Мајмуна

Десет питања: МОЖЕ ЛИ СЕ ЗАРАДИТИ НА БЛОГУ И САЈТУ

Радно место на интернету

Шансу имају сви, мало њих успе

Блог је једна од најпопуларнијих форми на интернету, само у Србији има око 500.000 блогера. Свако ко има рачунар, а у нашој земљи га поседује 64,4 одсто домаћинстава, може да научи да блогује, a oно што га чини примамљивим су и рекламе у стилу „Десет начина да зарађујете брзо и лако”, у којима је обавезна ставка: „Отворите блог”. Подаци, међутим, показују да само један одсто блогера од овог посла има и задовољавајућу финансијску корист. Шта је потребно урадити да би се остварила солидна зарада објаснио нам је Миодраг Илић, директор компаније „Линком-ПЦ”,

Пише Славица Берић

——————————————————————-

НЕ САМО О ПОСЛУ – ПЕТАР СТРУГАР

Бета му је верни пратилац

Млади шармантни глумац студије је уписао у Цетињу, али је на другој години дошао у Београд да се спрема за снимање филма „Монтевидео” – ту је улогом фудбалске легенде Благоја Моше Марјановића одушевио публику – а је дипломиорао на ФДУ и остао у српској престоници. Осим по сјајним улогама препознају га још по неком… а то је једна црнка – шнауцерка Бета (право име јој је, додуше, Грета Гарбо). Док је шкрт на речима када је приватни живот у питању, о њој радо исприча сваки детаљ.

Пише Дана Станковић

——————————————————————-

ПЕКИНГ УОЧИ ПРАЗНИКА ПРОЛЕЋА

Ушећерене глогиње за срећу у Години Мајмуна

Први јануар за Кинезе је само један дан у календару: за њих нема нове године без Празника пролећа, а први дан пада 8. фебруара. И у Пекингу, у којем живи 20 милиона људи, тад је необично живо. Обичај је да се у кућу унесе нешто ново, да се за дочек Празника пролећа обуче нова одећа, а посебно су тражени одевни предмети црвене боје радости и среће, јер сви рођени у Години Мајмуна, а то је и ова, треба да носе нешто црвено да би уплашили и отерали „злу судбину”. У време овог празника се иде и на новогодишње вашаре, где се једе традиционални ражњић са ушећереним глогињама.

Пише Татјана Солдат

——————————————————————-

ВЕКОВИ НАШЕ ПРОШЛОСТИ

Од Лепенског вира до Ђине Лолобриђиде

Mонах Лазар је конструисао часовник, а воденице су несумњиво најинтригантнија српска грађевина, мада ће многе више интересовати како се италијанска глумица нашла под винчанским шатором – на многе податке из наше прошлости подсећа примаријус др Богдан М. Златар у „Казивању о Србима кроз векове” .

Пише Драгољуб Стевановић

——————————————————————-

ПОРОДИЧНИ ЛЕКАР

Седење највећи непријатељ кичме

Чак 70 до 80 одсто мушкараца и жена повремено има болове у леђима, рукама и ногама, који с годинама постају чешћи, дуготрајнији и јачи, а последица су дегенеративне болести кичме. Нека занимања су подложнија овим променама: чешће су код оних који највише времена проводе пред компјутером или за воланом, или стоје са испруженим рукама, као што је случај са куварима или зубарима. Ипак, могу се ублажити и успорити физичким вежбама и здравим начином живота, каже др Радоје Чобељић из Клинике за рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић”.

Пише Александра Мијалковић

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh