• Gradovi

  Predrag Bubalo oslobodjen u slučaju Luka Beograd

   

  Nekadašnji ministar privrede i privatizacije Srbije i funkcioner Demokratske stranke Srbije Predrag Bubalo oslobodjen je u Višem sudu u Beogradu svih optužbi da je zloupotrebio položaj prilikom prodaje državnih akcija u Luci Beograd.

  Prvostepenom presudom i ostalih sedam optuženih je oslobodjeno optužbi za zloupotrebu službenog položaja i zloupotrebu odgovornog lica.

  Sudjenje je počelo jula 2014. kada je Bubalo odbacio sve optužbe za zloupotrebu prilikom prodaje državnih akcija Luke Beograd tokom 2005. godine kompaniji „Vorldfion“ iz Luksemburga Milana Beka, koji je prisustvovao izricanju presudu.

  Bubalo, ministar u vladi Vojislava Koštunice, uhapšen je u junu 2013. a slučaj Luke Beograd je, po ranije više puta izrečenim ocenama Evrpske unije i Saveta za borbu protiv korupcije jedna od 24 sporne privatizacije u Srbiji.

   

   

  1 Komentar

  1 Komentar

  1. Љубомир Костић

   26. децембра 2017. at 19:57

   Судски поступак још увек није правноснажно окончан. Треба сачекати одлуку по евентуалној жалби Тужилаштва.

   Међутим, нешто је и на овом и на стотину других примера потпуно јасно. Правосудни систем Србије није онакав какав би морао да буде у једној европској држави у 21. веку.

   Докле ћемо се, као друштво, исцрпљивати бавећи се недоказаним оптужабама? Докле ћемо трошити велике износе новца на судске поступке који се показују као промашаји? Докле ће невини људи бити изложени великим непријатностима? Докле ћемо плаћати милионске одштете неосновано оптуженим грађанима? Да ли ће неко, за такве пропусте, сносити било какву одговорност?

   Државе, без права и правосуђа, једноставно нема.

   Љубомир Костић

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com