Novosti online

Председник Николић са кинеском делегацијом о каналу Морава-Вардар

Председник Томислав Николић разговарао је данас са делегацијом кинеске компаније „Бонн Пројецт” и представницима Института „Ћина Десигн Гроуп” о инфраструктурним пројектима у Србији, посебно о изградњи пловног канала Морава-Вардар.

Осврћући се на тренутно стање у вези са опасношћу од поплава, председник Николић је навео да би пројекат Морава-Вардар умногоме помогао и у подизању степена заштите Србије од таквих елементарних непогода.

Како се наводи у саопштењу председниковог Бироа за сарадњу с медијима,преноси Танјуг, кинески партнери изразили су велико интересовање за пројекте у изградњи инфраструктуре у Србији, а посебно за изградњу канала Морава-Вардар.

Они су исказали велико задовољство потпуно отвореним приступом Србије ка реализацији заједничких пројеката са кинеским компанијама.

Председник Николић је истакао да пројекат Морава-Вардар није само обичан инфраструктурни пројекат, већ је пројекат који ће обезбедити живот за многе генерације.

Кинеска делегација навела је да је њихова компанија за остварење овог пројекта добила подршку од финансијских и државних институција у њиховој земљи и да је већ обављен разговор и са македонским партнерима о његовој реализацији, истиче се у саопштењу.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh