Gradovi

Predstava „Žaba“ 28. februara u Mikser hausu

BEOGRAD – Mikser teatar u novu sezonu uplovljava nastavljanjem regionalne saradnje sa sarajevskim Kamernim teatrom 55, najpre započete gostovanjem predstave „Dogvil“ u Sarajevu, a sada i gostovanjem komada „Žaba“ 28. februara u Mikser hausu.

„Žaba“ je višestruko nagrađivano ostvarenje Dubravka Mihanovića, u režiji Elmira Jukića, a u glumačkoj postavi su Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka, Moamer Kasumović, Emir Hadžihafizbegović.

Sudar teatra i života, težina psihološkog realizma, neverovatna bliskost sa publikom i vanserijska gluma već sedam godina predstavu „Žaba“ izdvajaju kao najbolju u regionu, što potvrđuju ne samo pozitivne kritike publike i stručne javnosti, već i legendi regionalnog glumišta, navedeno je u saopštenju „Miksera“.

Radnja ove nadasve životne priče smeštena je u Sarajevo, a specifična je po tome što je protagonisti prenose na izrazito sugestivan način, pa nije neobično da se često opisuje kao vrhunski pozorišni čin.

„Žaba“ je priča o svima nama, ljudima današnjeg vremena, dobu nerazumevanja i usamljenosti i potrage za ljubavlju i smislom, predstava na gotovo hirurški način dijagnostikuje vreme u kojem živimo, ističu predstavnici „Miksera“.

Komad donosi likove koji se ne snalaze u tranzicijskom vremenu i dobu izmenjenih vrednosti.

Tekst se bavi problemima današnjeg vremena koji su isti ili slični u BiH, Hrvatskoj ili Srbiji, a to je prvenstveno problem nepostojanja komunikacije i nemogućnosti da čujemo tuđe mišljenje.

Među nagrada za predstavu „Žaba“ su: nagrada za najboljeg glumca na festivalu – Emir Hadzihafizbegović, za najbolji dramski tekst na Marulovim danima (Split), nagrada za najbolju predstavu u BiH na „Pozorišnim igrama“ (Brčko), glavna nagrada i „Zoranov brk“ na zaječarskom festivalu „Zoran Radmilović“, specijalna nagradu za Hadžihafizbegovića na festivalu u Nikšiću.

Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 1.000 dinara, a od 20. februara koštaće 1.200 dinara.

Foto Mikser House

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh