Gradovi

Prelić: Šansa za novi početak

BEOGRAD – Prihvatanje ponude kineske kompanije Hestil za privatizaciju smederevske Železare je pozitivna informacija kako za samu železaru, tako i celu metalsku industriju, ocenio je danas predsednik Samostalnog sindikata Železare Smederevo Siniša Prelić.

„Možemo biti zadovoljni jer je to šansa za novi početak koju nećemo ispustiti i radnici će odgovoriti na svaki zadatak koji bude postavljen“, rekao je Prelić Tanjugu.

Kako je kazao, prihvatanje ponude važno je za celu Srbiju, odnosno kompanije koje se u svom radu oslanjaju na železaru.

Prelić je naveo da je važno to što Hestil planira da ponudi zaposlenje svima koji i trenutno rade u čeličani, a ima ih oko 5.000.

On je pohvalio i zalaganje Vlade Srbije u tome, ističući da je dalo rezultate.

Ministarstvo privrede prihvatilo je danas ponudu kineske kompanije Hestil (engleski naziv bio je Hbis), za kupovinu Železare Smederevo, a ugovor o prodaji će biti potpisan po pribavljanju mišljenja službe nadležne za sprečavanje pranja novca.

Kompanija Hestil je danas dala obavezujuću ponudu da kupi svih 98 imovinskih celina Železare Smederevo za 46 miliona evra, navode iz Ministarstva privrede i dodaju da je to iznad minimalne cene iz javnog poziva.

Foto Tanjug, M. Đoković, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh