• Gradovi

  Premijer Izraela naredio da se pripremi napuštanje Uneska

  Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je večeras dao instrukcije Ministarstvu spoljnih poslova da pripremi povlačenje Izraela iz Uneska.

  To je saopštila Vlada ubrzo posle najave SAD da napuštaju tu agenciju UN zbog neobjektivnosti prema jevrejskoj državi.

  Naetnjahu je pozdravio odluku predsednika SAD Donalda Trampa o povlačenju: „To je hrabra i moralna odluka jer je Unesko postao teatar apsurda. Umesto da čuva istoriju ona je iskrivljuje“, rekao je Netanjahu, preneli su izraelski mediji.

  Unesko je kao prvo telo UN primio Palestinu kao punopravnu članicu, 2011. godine, iako je Izrael dugo optuživao za anti-izraelski stav.

  Izrel i SAD su predvodili intenzivne diplomatske napore da regrutuju članice Uneska da glasaju protiv kontroverznih mera.

  Link Izvora

  1 Komentar

  1 Komentar

  1. Љубомир Костић

   12. октобра 2017. at 20:37

   Хегемонија Сједињених Америчких Држава се приближава неумитном крају, али се, истовремено, пред нашим очима, руши систем међународних односа грађен од 1945. године до данас. Слутим да је ово тек почетак. Питање је до када ће и у ком облику опстати Организација уједињених нација, Међународни монетарни фонд, УНИЦЕФ, Светска банка… Противречности између великих играча на светској сцени су све израженије. Моћ Америке, уграђена у светски поредак после њеног изласка из Другог светског рата као највеће силе, постаје депласирана убрзаним развојем младих индустријских нација, пре свега земаља БРИКС-а. Односи не могу остати исти као раније. Нема више апсолутне моћи Сједињених Америчких Држава које су биле у стању да војно, економски, обавештајно и на сваки други начин разоре било коју државу. (Осим СССР до позних осамдесетих година прошлог века.)
   Како ће изгледати свет у наредном периоду, не могу да кажем. Да неће изгледати као до сада, то сам сигуран.

   Љубомир КОстић

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com