Gradovi

Premijera predstave „Čovek, zver i vrlina“ sutra u BDP

BEOGRAD – Predstava „Čovek, zver i vrlina“ Luiđia Pirandela, u režiji i adaptaciji Egona Savina, biće premijerno izvedena sutra u Beogradskom dramskom pozorištu.

Savin je na nedavno održanoj konferenciji za novinare rekao da se Pirandelo bavi maskiranjem i demaskiranjem sveta i govori nam da živimo u svetu laži, da svi doprinosimo toj laži svojim životima, zato što poštujući društvene konvencije, ne obazirući se na svoju osnovnu prirodu, stavljamo konvencionalne maske kojima zapravo krijemo svoju pravu suštinu.

On je naglasio da je u središtu komada licimerstvo od strane društvene elite, intelektualca, čoveka koji bi morao da bude uzor građanima, a zapravo živi dvostruki lažni život kao i svi mi.

Savin je primetio da u tom permanentnom potiskivanju svoje prave prirode, čovek gubi svoj identitet, ne zna više gde je i ko je, postaje potpuno izgubljen u lavirintu laži i raspada se.

U predstavi igraju Marko Živić, Jovo Maksić, Ljubinka Klarić, Andrija Kuzmanović, Milica Milša, Vladan Milić, Milica Gojković i Sandra Bugarski.

Savin je izabrao muziku za predstavu, komad je prevela Julijana Vučo, scenograf je Vesna Popović, kostimograf Jelena Stokuća.

Foto Tanjug, T. Valič, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh