• Novosti online

  Преминуо Јожеф Каса

  СУБОТИЦА – Некадашњи потпредседник Владе Србије, градоначелник Суботице и председник Савеза војвођанских Мађара Јожеф Каса преминуо је јутрос у 71. години живота, објавио је сајт subotica.com. Вест о смрти Касе пренели су и мађарски медији, који наводе да је он преминуо јутрос у болници у Суботици и да је последњих година његово здравствено стање било лоше.

  Јожеф Каса (1945) по занимању био је политичар, економиста и банкар. Кроз политичко деловање био је на челу Града Суботице од 1989. до 2001, након чега постаје потпредседник републичке владе, прво у влади Зорана Ђинђића, а потом Зорана Живковића. По одласку из политике ступа на функцију директора филијале „Агробанке” у Суботици.

  Каса је својевремено био и председник Савеза војвођанских Мађара (1995), проглашен је и за почасног члана у овој странци, а недавно се могао видети на политичким скуповима нове мађарске опције. Ухапшен је 20. новембра 2012. године током истраге у афери „Агробанка”. У притвору је био до 12. фебруара 2013. године, али против њега није подигнута оптужница. У јулу 2013. године постао је главни и одговорни уредник „Суботичких новина”, али због лошег здравственог стања ту функцију је напустио пре око годину дана.

  Танјуг

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com