Novosti online

Преминуо Јожеф Каса

СУБОТИЦА – Некадашњи потпредседник Владе Србије, градоначелник Суботице и председник Савеза војвођанских Мађара Јожеф Каса преминуо је јутрос у 71. години живота, објавио је сајт subotica.com. Вест о смрти Касе пренели су и мађарски медији, који наводе да је он преминуо јутрос у болници у Суботици и да је последњих година његово здравствено стање било лоше.

Јожеф Каса (1945) по занимању био је политичар, економиста и банкар. Кроз политичко деловање био је на челу Града Суботице од 1989. до 2001, након чега постаје потпредседник републичке владе, прво у влади Зорана Ђинђића, а потом Зорана Живковића. По одласку из политике ступа на функцију директора филијале „Агробанке” у Суботици.

Каса је својевремено био и председник Савеза војвођанских Мађара (1995), проглашен је и за почасног члана у овој странци, а недавно се могао видети на политичким скуповима нове мађарске опције. Ухапшен је 20. новембра 2012. године током истраге у афери „Агробанка”. У притвору је био до 12. фебруара 2013. године, али против њега није подигнута оптужница. У јулу 2013. године постао је главни и одговорни уредник „Суботичких новина”, али због лошег здравственог стања ту функцију је напустио пре око годину дана.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh