Gradovi

Prijem povodom predstojećeg nacionalnog dana Irana

Ambasada Irana priredila je večeras prijem povodom predstojećeg nacionalnog dana te zemlje

BEOGRAD – Ambasada Irana priredila je večeras prijem povodom predstojećeg nacionalnog dana te zemlje, na kome je ambasador Mađid Fahimpur istakao da Srbija i Iran neguju prijateljske odnose i da imaju dobre mogućnosti za saradnju u različitim oblastima koje treba razvijati.

Ambasador Irana je, na koktelu za predstavnike medija, istakao da se nada da će Srbija i ove godine nastaviti da se razvija politički, ekonomski, ali i u sportu i kulturi i poželeo uspeh u svim oblastima srpskom narodu i Vladi Srbije.

„Srbija vodi jako dobru i pametnu politiku“, naveo je Fahimpur.

On je podsetio da su tokom prošle godine zvaničnici Srbije u nekoliko navrata boravili u Iranu, ali i predstavnici Irana u Srbiji, te da takvi susreti doprinose jačanju odnosa dve zemlje.

„Imali smo dobre odnose sa bivšom Jugoslavijom i nastavićemo da razvijamo još bolje i uspešnije odnose sa Srbijom“, podvukao je Fahimpur.

Prema njegovim rečima, tokom prošle godine potpisano je više sporazuma između Srbije i Irana, u različitim oblastima, a uskoro bi u Srbiju trebalo da stignu dve grupe turista iz Irana.

On je naveo i da je bilo reči o uvođenju direktne avio linije Beograd – Teheran.

„Dve zemlje imaju bliske kulturne odnose, razvija se saradnja u turizmu, sve to utiče na jačanje odnosa i saradnje i u drugim oblastima, a još važnije to je poruka prijateljstva i dobrih odnosa Irana i Srbije“, rekao je ambasador.

Iran 11. februara obeležava svoj nacionalni dan, a ove godine proslavlja 37. godišnjicu Islamske revolucije.

Preview

MADZID FAHIM PUR

Slide

MADZID FAHIM PUR

Slide

MADZID FAHIM PUR

Slide

MADZID FAHIM PUR

Slide

MADZID FAHIM PUR

Slide

MADZID FAHIM PUR

MADZID FAHIM PUR

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh