Gradovi

Prijem u Starom dvoru povodom školske slave Sveti Sava

Mali: Deca su budućnost grada

BEOGRAD – Povodom školske slave Sveti Sava večeras je u Starom dvoru upriličen tradicionalni prijem na kojem je gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručio da su deca sadašnjost i budućnost Srbije.

Obraćajući se nastavnicima, profesorima, učiteljima i direktorima škola Mali je ocenio da oni rade najlepši posao, jer svoju energiju, trud i znanje prenose na mlađe generacije koje su „budućnost i sadašnjost našeg grada i zemlje“.

„Obrazovanje naše dece zavisi prevashodno od vas. Od toga kako vi u pravom trenutku i na pravi način prenesete svoje znanje i energiju na njih, tako će i oni biti pametniji, obrazovaniji i sposobniji da u budućnosti lakše odgovore na sve izazove“, poručio je Mali.

Kako je istakao, njemu je kao gradonačelniku dužnost i zadovoljstvo da učini sve da se deci obezebedi što bolje okruženje.

„Na nama kao gradu, kao državi ostaje obaveza da pokušamo da im napravimo prostor da nađu posao kada završe školu, da im omogućimo da se Srbija razvija i ekonomski kako bi ta deca svoje snove mogla da ostvare u našoj zemlji i našem gradu, a ne da idu trbuhom za kruhom u neke druge zemlje“, rekao je Mali.

Podsetivši da je na Voždovcu otvorena nova osnovna škola „Danilo Kiš“, a da je na Zvezdari potpuno rekonstruisana osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“, Mali je rekao da će sutra biti otvorena i gimnazija u Obrenovcu koja je bila uništena tokom majskih poplava 2014. godine.

On je na prijemu, na kojem je nastupio hor muzičke škole Stanković, svima čestitao školsku slavu Sveti Sava.

Tradicionalnom prijemu prisustvovali su i predstavnici Srpske pravoslave crkve, Grada Beograda, Ministarstva prosvete, direktori beogradskih osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova i brojni drugi gosti.

Preview

SINISA MALI

Slide

SINISA MALI

Slide

SINISA MALI

Slide

SINISA MALI

SINISA MALI

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh