Gradovi

Pripadnici Žandarmerije angažovani u poplavljenim područjima

BEOGRAD – Pripadnici sva četiri odreda Žandarmerije – u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu i ronilačke jedinice angažovane su u poplavljenim područjima, kako bi pružili pomoć ugroženom stanovništvu i u stalnom su kontaktu sa kriznim štabovima, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Žandarmerija je, kako se navodi, angažovana svih 365 dana u godini, a ovih dana se u trci sa vremenom i opasnostima uključila na pružanju pomoći stanovništvu u poplavama, stvarajući uslove da se građani vrate u svoje domove.

U sedištima svih jedinica uvedena su aktivna dežurstva kako bi policijski službenici u svakom trenutku mogli da krenu u izvršenje bilo kog zadatka. Na raspolaganje su stavljeni svi kapaciteti Žandarmerije: kamioni, autobusi, džipovi „defenderi“, sanitetska vozila i gumeni čamci, dodaje MUP.

Angažovani su ili se nalaze u stalnoj pripravnosti i svi pripadnici Ronilačke jedinice, imajući u vidu da su oni jedini stručno osposobljeni za zadatke spasavanja na vodi i iz vode i da raspolažu odgovarajućom opremom za tu vrstu angažovanja.

U toku jučerašnjeg dana policijski službenici Odreda Žandarmerije u Beogradu su bili angažovani u Obrenovcu, gde su izvršili proveru i obišli zaštitni bedem celom dužinom, raskrčili put iz baze Odreda u Rakovici ka Kraljevskom kompleksu, kako bi se obezbedio alternativni pravac za izvlačenje stanovništva u slučaju izlivanja Rakovačke reke. Oni od juče, bez prekida, pune džakove peskom radi izrade nasipa.

Kako se navodi u saopštenju, preko 120 pripadnika Odreda Žandarmerije u Kraljevu od juče, bez pauze, ojačavalo je bedem i branilo naselje Grdica kod Kraljeva od novih poplavnih talasa, pratilo vodostaj i bezbednosno pokrivalo ceo teren.

Deo Odreda angažovan je i na izgradnji zaštitnog bedema na reci Čemernica u mestu Konjevići, kod Čačka, na punjenju džakova peskom i izgradnji zaštitnog bedema na reci Moravi u blizini manastira Vavedenje.

Na ovoj lokaciji trenutno je angažovano 57 policijskih službenika sa tri čamca.

Odred Žandarmerije u Nišu je angažovan na izviđanju i obilasku teritorije opština Svilajnac, Ćuprija, Despotovac i Jagodina, jer postoji mogućnost izlivanja reke Morave.

Preview

PRIPADNICI ZANDARMERIJE

Slide

PRIPADNICI ZANDARMERIJE

Slide

PRIPADNICI ZANDARMERIJE

Slide

PRIPADNICI ZANDARMERIJE

Slide

PRIPADNICI ZANDARMERIJE

Slide

Slide

PRIPADNICI ZANDARMERIJE

Slide

PRIPADNICI ZANDARMERIJE

PRIPADNICI ZANDARMERIJE

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh