Gradovi

Priština – demonstranti, šatori, podele, neizvesnost…

Priština – demonstranti, šatori, podele, neizvesnost…

PRIŠTINA – Protest pristalica opozicije ispred zgrada vlade i skupštine u Prištini ne jenjava, broj demonstranata se povećava, kao i broj šatora, zahtevi su nepromenjeni, a Samoopredeljenje poziva svoje simpatizere na još masovnije proteste.

Mediji u Prištini spekulišu i da će se partija premijera Ise Mustafe podeliti na dva dela. To je potvrdila i Donika Grvala, jedna od najstarijih aktivista LDK iz Nemačke, koja je gostujući na KOHA TV izjavila da u Mustafinoj partiji postoji novo krilo.

„Pokret unutar LKD zove se LDK 2020 i biće spreman za izbore koji dolaze. Ovo će biti reformistički pokret, koji će pokušati da ne razočara biračko telo“, navela je Grvala.

Ona je rekla i da taj pokret već ima veliku podršku unutar stranke.

Inače, ogranak LDK iz regiona Gnjilana protestovao je u sredu ispred sedišta te stranke u Prištini, a demonstranti su tražili da njihova stranka odustane od podrške Hašimu Tačiju za mesto predsednika.

Mediji navode i da je u LDK uvek bilo neslaganja, a kao najnoviji primer pominju protivljenje poslanice s najviše glasova, Vjose Osmani, koja se javno protivila izboru Tačija za predsednika, ali i koaliciji s njegovom strankom.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh