Novosti online

Привремено затворено 14 бензинских станица због пореских прекршаја

Пореска управа саопштила је да је у акцији сузбијања сиве економије и нелегалног промета деривата нафте од почетка године спровела контролу у 32 бензинске станице од којих је, због неправилности, привремено затворено 14 објеката.

Како се наводи, контрола је спроведена над бензинским станицама које послују у оквиру великих ланаца као и објектима у саставу мањих привредних друштава.

„Неправилности су углавном утврђене на бензинским станицама које послују у саставу малих или средњих привредних друштава, а контролисано је 15 таквих објеката. Од 14 затворених станица, 11 је у склопу мањих предузећа”, навела је Пореска управа.

Додаје се да су инспектори контролисали евидентирање промета преко фискалних каса, залихе горива и других продајних артикала, као и радноправни статус затечених радника.

„Бензинске станице затваране су најчешће због разлике између стварног стања залиха по попису и књиговодственог стања, као и неиздавања фискалних рачуна, односно вишка готовине у каси. Неке станице водиле су дуплу евиденцију о продаји нафтних деривата”, стоји у саопштењу.

Бета

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh