Svet

Procureli dokumenti ID otkrili identitet 22.000 ekstremista

Pomoću tih dokumenata mogli bi da budu otkriveni teroristički napadi, koji su planirani u Evropi, navodi Skaj njuz, a prenosi britanska štampa.

Opozicioni sirijski portal „Zaman Al Vasl“ objavio je deo formulara s anketom od 23 pitanja o imenu, datumu i mestu rođenja, nacionalnosti, čak i krvnoj grupi ekstremista, u koje je uvid imao Skaj Njuz.

U formularima su istaknuti članovi Islamske države pitani da li žele da služe toj organizaciji kao bombaši samoubice, vojnici ili na neki drugi način, kao i da navedu prethodna „džihadistička iskustva“.

Podaci pojedinih već poznatih istaknutih članova Islamske države se, takođe, nalaze u dokumentima, a među njima su britanski državljani Abdel Beri, Džunaid Husein i Rijad Kan.

„Zaman Al Vasl“ tvrdi da su otkriveni lični podaci 1.736 boraca iz 40 zemalja, od koji je četvrtina iz Saudijske Arabije .

Među njima je i veliki broj državljana Tunisa, Maroka i Egipta, kao i navodno 16 britanskih državljana.

Kada je reč o ekstremistima iz Evrope, većina njih je iz Francuske, a potom slede državljani Nemačke i Velike Britanije dok su četiri osobe iz SAD, a šest ih je iz Kanade.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh