• BG

  Продужење линија БГ воза до Младеновца и Лазаревца

  Град Београд је заједно са „Железницама Србије”, односно предузећима „Инфраструктура” и „Србија воз”, договорио да се БГ воз прошири до приградских општина Лазаревац и Младеновац, изјавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић, истичући да је то веома важна одлука, посебно за грађане тих приградских општина.

  „Тренутно око 35.000 људи користи систем БГ воза и то је тренутно најпоузданији и најбољи систем превоза грађана. Као што смо пре неколико година линију БГ воза продужили до Ресника, сада смо донели одлуку да је продужимо од Ресника до центра Лазаревца и центра Младеновца”, рекао је Весић за Танјуг и прецизирао да од Ресника до Лазаревца има 45,4 километра, а од Ресника до Младеновца 36,3 километра.

  На тај начин, појаснио је Весић, грађанима Лазаревца и Младеновца биће омогућено да имају сигурну и брзу везу са центром Београда.

  „До Лазаревца ћемо пустити четири нове композиције и то ћемо кренути већ током јесени. Што се тиче Младеновца, одмах ћемо пустити композиције које ће ићи у шпицевима зато што се реконструише пруга и немамо могућност да успоставимо пун режим рада БГ воза. Када реконструкција пруге буде завршена тада ћемо кренути са возовима који ће ићи на пола сата, а касније када буду купљене нове композиције имаће и они свој такт од 15 до 20 минута што ће омогућити да грађани Младеновца буду повезани са центром града и имају сигуран и поуздан превоз”, појаснио је Весић.

  Подсетио је да пројект изградње београдског метроа подразумева две линије које ће истовремено бити синхронизоване са четири линије БГ воза.

  Истакао је да се преговара са неколико страних кредитора како би биле проширене и друге линије БГ воза и додао да се планира проширење линије од Земуна према Сурчину, као и линија према Карабурми.

  „Истовремено смо донели одлуку да разговарамо са градом Панчевом око тога да се продужи линија од Овче до Панчева како би грађани Панчева такође били интегрисани са Београдом јер много њих живи и ради у Београду. То подразумева преговоре са самим градом у смислу тога како ћемо поделити трошкове, али сам сигуран да је то у интересу и Београда и Панчева”, рекао је Весић.

  Он је додао да на овај начин градска власт показује да је одговорна и да заједно са „Железницама Србије” жели да омогући грађанима да, без обзира у ком делу Београда живе, могу брзо да дођу до центра.

  „Истовремено смо разговарали са „Инфраструктуром” о томе да се уреде станице БГ воза. Ту пре свега мислим на станицу Вуков споменик која је у најгорем стању”, рекао је Весић.

  Појаснио је да ће Град Београд током следеће године уредити плато изнад станице, а заједно са „Инфраструктуром” биће уређена сама станица.

  „То ћемо радити и са другим станицама БГ воза. Договорили смо се да на свим станицама буду валидатори односно физичке препреке како би грађани који користе БГ воз морали да се валидирају и после валидације могли да уђу на станицу. То значи да ће они који плаћају месечне карте моћи да користе БГ воз”, закључио је Весић.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com