Novosti online

Проглашени хероји 29. београдског маратона

У препуној Свечаној сали Скупштине града Београда је спуштена завеса на 29. београдски маратон на којем је учесвовао рекордан број тркача у полумаратонској и маратонској трци – 6.050 и још око 20.000 у Трци задовољства на 5 км, као и 16.000 на 23. Смоки Смокић дечијем маратону.

У маратону свако ко стигне на циљ је победник, али и међу њима има оних који се издвајају.

Заменик градоначелника Андреја Младеновић доделио је дипломе за посебна достигнућа „Херој 29. београдског маратона“ („Уника“ их је наградила осигурањем за неко путованје по избору), а на листи је 26 награђених хероја, сваки са оригиналном „причом“ која га чини херојем ове трке.

Ову листи предводе Слободан Јотић, који је упркос мултипла склерози претрчао полумаратон, добро позната Наташа Ковачевић која је зрачила оптимизмом у Трци задовољства, ветеран Драго Бороја који је истрчао 300. маратон у каријери, затим Лазар Ђокић, Саша Порубски, Јован Мемедовић, Младен Матичевић, Драгољуб Ђуришић, Милан Рундић, Зоран Крајновић, Бранислав Степанов (технички уредник „Спортског Журнала“), Славица Нета, Влада Стевановић, Милош Димитријевић, Борко Савановић, Андрија Радомировић, Љубомир Јапунџић, Драган Шпехар, штафета Школе за ученике оштећеног слуха „Стефан Дечански“, Војислав Ћурулић, Весна Прокопљевић, Горан Николић и Мирко Копуновић, најстарији учесник који је у 90. години претрчао полумаратон…

Пехар и диплома додељени су најуспешнијим учесницима државног првенства у штафетном полумаратону за средње школе, факултете и корпорације. Прва места у конкуренцији средњих школа освојиле су мушка штафета Медицинске школе „Др Андра Јовановић“ (Шабац) и мешовита Гимназије из Младеноца, у конкуренцији факултета мушка екипа Факултета за физичко васпитање (Београд), женска Високе спортске и здравствене школе и мешовита Факултета за спорт („Унион – Никола Тесла“). Прва места у конкуренцији корпорација освојили су Хемофарм (мушкарци), Енџој инг (жене) и Тимбао (мешовите екипе).

Захвалница за реализацију хуманитарних програма припале су „Белхоспису“, Удружењу за заштиту животиња, часопосу „КорД“, Спортском савезу особа са инвалидитетом Београда, Поверенику за заштиту равноправности, НУРДОР-у и Заводу за васпитање деце и омладине.

И предавачи на свим едукативним едукативним и здравственим трибинама, које је организовао Београдски маратон, добили су захвалнице.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh