Gradovi

Prohodni putevi u Zapadnoj Srbiji

SJENICA,NOVA VAROŠ,UŽICE,LUČANI – Putni pravci u Zapadnoj Srbiji su prohodni pošto se vreme stabilozovalo i preostalo je čišćenje samo seoskih, nekategorisanih puteva, izjavili su danas Tanjugovi sagovornici.

Svi putni pravci u Užicu su očišćeni, a dodatnih intervencija bilo je u Novoj Varoši zbog snežnih nanosa koji je pravio vetar, rekao je tehnički direktor Puteva Užice Slobodna Božović.

U Opštini Sjenica očekuje se tokom dana raščišćavanje puteva po mesnim zajednicama.

„Centri mesnih zajednica su očišćeni, ali krakovi prema selima se i dalje čiste“, rekao je pomoćnik predsednika Opštine Sjenica Mikailo Kaličanin i dodao da im današnje razvedravanje i prestanak vetra ide u prilog.

Miroljub Šaponjić direktor Direkcije za izgradnju u Novoj Varoši kaže da se i u toj opštini situacija potpuno stabilizovala.

„Svi regionalni i opštinski putevi su prohodni, možda imamo par seoskih domaćinstava u planinskim selima gde je potrebno da se očisti do kuća“, rekao je Šaponjić.

Što se tiče Opštine Lučani, pravci prvog i drugog reda su pravovremeno pročišćeni, ekipe dežuraju 24 sata tako i neće se dozvoliti zastoj u saobraćaju, rekao je Tanjugu direktor JP Direkcija za izgradnju Opštine Lučani Milija Milinković.

„Najteža situacija je u gornjem Dragačevu i to u selima Gornji i Donji Dubac gde je sneg napadao preko pola metra, međutim, pravovremenom intervenicijom naših ekipa nijednog trenutka nije došlo do prekida autobuskog saobraćaja“, rekao je Milinković.

Što se tiče mesnih zajednica, njima su prosleđena sredstva na račune u zavisnosti od kilometraže nekategorisanih puteva, tako da i oni imaju obezbeđen novac za čišćenje seoskih puteva, dodao je.

Milinković je naglasio da od ove godine Direkcija raspolaže sa tri kompletno opremljena kamiona sa raonicima i posipačima kojima se održavaju opštinski putevi, kao i po jedan traktor u Guči i Lučanima za održavanje varošica.

„Ovo je prvi put da Direkcija sama radi na održavanju puteva, neće biti angažovanja privatnika i time ćemo napraviti značajne uštede u opštinskom buddzetu“, naglasio je Milenković.

Foto Tanjug, J. Pap/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh