Svet

Pronađeni metal nije deo palog malezijskog aviona

Šef oblasti Pak Panang rekao je Rojtersu da je metalni deo nađen na obali u provinciji Nakon Si Tamarat i da su ga meštani odneli vlastima na identifikaciju.

avion, potraga, malezija, more, pilot wide jpg

„Meštani su našli olupinu široku oko dva metra i dugačku oko tri metra,“ rekao je Panang.

Tajlandski mediji su spekulisali da bi ovo mogao biti deo aviona MH 370 koji je nestao sa 239 putnika i članova posete tokom leta iz Kuala Lumpura u Peking u martu 2014. godine.

Eskperti kažu da iako snažne struje u Indijskom okeanu mogu da odnesu ostatke hiljadama kilometara daleko, ova olupina teško da je mogla da pređe ekvator i doplovi u severnu hemisferu.

Mesto na kome je nađena ne odgovora načinu na koji su plutali ostaci aviona MH 370 koji su nađeni kod ostrva Rijunion u julu, ocenio je Greg Valdron, urednik za Aziju avio časopisa Flajtglobal.

„Pored toga oznake, obrada i način na koji je napravljen ukazuju da ovaj komad metala ima veze sa kosmičkom tehnologijom,“ rekao je Valdron, napominjući da će tek podrobna analiza pokazati o čemu se radi.

Jedna od mogućnosti je i da je to ostatak svemirskih raketa koje je Indija lansirala iznad Bengalskog zaliva, dodao je on.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh