Gradovi

Protesti u Groznom u znak podrške Putinu i Kadirovu

GROZNI- Nekoliko desetina hiljada građana okupilo se danas na ulicama Groznog, glavnog grada Čečenije, kako bi iskazalo svoju podršku predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i lideru Čečenske republike Ramzanu Kadirovu.

Kako se očekuje na demonstracijama bi moglo da se okupi oko 700.000 ljudi, prenosi ruska agencija TAS S.

Ulicama Groznog hodaju predstavnici javnih organizacija i državnih tela, kao i studenti Čečenije i okolnih regiona, noseći transparente s natpisima: „Vi hoćete sukobe, a mi veliku Rusiju“, „Ja sam za Kadirova“…

„Hoćemo da iskažemo snažno protivljenje onima koji bacaju blato na zemlju, pozivaju na uvođenje sankcija Rusiji i pokušavaju da probude tenzije“, istakao je organizator protesta i predsednik čečenskog Saveta unije sindikata Husain Soltagereiev za TAS S.

Demonstranti se zalažu za stabilan razvoj cele zemlje i Čečenske republike, rekao je on dodajući da učesnici protesta žele da pokažu svoju podršku Putinu i Kadirovu.

Kadirov je, podseća AP, nedavno govorio protiv nezavisnih novinara i opozicionih aktivista i pozvao na njihovo odvođenje u psihijatrijske ustanove ili krivično godnjenje kao izdajica koje služe neprijateljskom Zapadu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh