Gradovi

Prva TV se izvinjava javnosti, nije bilo loše namere

BEOGRAD – Prva televizija saopštila je danas da nije imala nameru da zloupotrebi decu u političke svrhe u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ te da, svesna negativnih reakcija, upućuje izvinjenje celoj javnosti.

Prva televizija navodi da poštuje stav zaštitnice građana Beograda Katarine Žeželj da deci nije mesto u prilozima koji obrađuju političke teme i da je svesna negativnih reakcija koje je prikazana anketa izazvala u javnosti.

„Upućujemo izvinjene celokupnoj javnosti u Srbiji. Izražavamo najiskrenije žaljenje što je takvo mišljenje stvoreno jer je jedini cilj ove emisije zabava“, navodi Prva u saopštenju.

Prva dodaje da se segment emisije u kojem deca odgovaraju na pitanja iz svih oblasti života emituje već mesecima i da mališani odgovaraju na pitanja o različitim temama apsolutno iskreno i bez bilo kakve sugestije autora ili bilo koga drugog iz tima emisije.

Takođe, poštujući poslovne i pravne norme, roditelji prisustvuju snimanjima i potpisuju saglasnost za emitovanje, navodi Prva.

Ta televizija dodaje da se uvek zalagala za poštovanje ljudskih prava, naročito dečjih prava i da je kao društveno odgovorna kompanija inicirala nebrojeno akcija u cilju poboljšanja uslova života i lečenja najmlađih sugrađana.

„Nastavićemo da se bavimo zaštitom dečjih prava i vodićemo računa da u budućnosti ne dođe do sličnih spornih situacija“, navodi se u saopštenju.

U prilogu u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, koja je emitovana 22. januara, deca govore o izborima, vladi i premijeru.

Foto skrinšot Tanjug video (arhiva, ilustracija)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh