Gradovi

PS pita LSV: Šta su to Rusi loše rekli?

NOVI SAD – Pokrajinski odbor Pokreta socijalista poziva Ligu socijaldemokrata Vojvodine da građanima objasni šta su to predstavnici Ruske Federacije loše rekli u svojoj izjavi o odnosima Srbije i NATO-a i šta je u njihovoj izjavi neprimereno.

„Da li su predstavnici Ruske Federacije slučajno pozivali da Srbija prizna nezavisnost Kosova ili su tražili da se Vojvodina otcepi? Ne nisu, već su samo izneli svoje mišljenje o ratifikaciji sporazuma“, piše u saopštenju.

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš ocenio je ranije neprimerenom poruku Ruske Federacije da će pratiti razvoj odnosa Srbije sa NATO-om i dodao da je „krajnji trenutak“ da zvanična Moskva shvati da je naša zemlja suverena i da samostalno donosi odluke.

PS u saopštenju ocenjuje da, da su predstavnici Rusije, kao predstavnici nekih drugih država, tražili priznavanje nezavisnosti Kosova ili internacionalizaciju takozvanog „vojvođanskog pitanja“, LSV sigurno ne bi reagovao i osudio takvo ponašanje, pošto nikada do sada to nisu ni činili.

Foto/Video Tanjug, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh