Gradovi

Puljić: Lidl i Kaufland najveći konkurenti Agrokora

KOPAONIK – Član Nadzornog odbora Agrokora Ljerka Puljić izjavila je sinoć da ta kompanija posluje tako kao da je neprikidno s nekim u trci i da su Agrokoru u Hrvatskoj trenutno najveći konkurenti nemački Lidl i Kaufland, koji su najavili i dolazak u Srbiju.

„Poslujemo kao da smo neprekidno s nekim u trci, da nam neko diše za vrat i taj osećaj motiviše da unapređujemo sebe i podižemo standard”, rekla je Puljić na 23. Kopaonik biznis forumu.

Govoreći o Lidlu i Kauflandu, ona je rekla da su ti maloprodajni lanci jedni od najboljih, jer su brzi, dobro organizovani i niski su im troškovi.

Puljić je podsetila da Lidl i Kaufland ne ulaze na tržište sa jednom radnjom, jer bi odmah propali, nego uđu sa 20-30, pa onda mogu podneti troškove.

“Mi smo analizirali našu poziciju pre njihovog ulaska i mislili smo da nam je prednost to što bolje razumemo potrošače”, objasnila je i dodala da je međutim nedostatak to što “oni imaju u volumenu”.

“U ritejlu je mnogo u volumenu, a mi ga teško možemo dostići i da smo jedini trgovac”, rekla je ona i navela i da je cena kapitala za te lance u Nemačkoj niža.

Specifično za Lidl je, dodaje Puljić, i to što imaju veliki procenat privatnih marki.

“Kod njih po praviliu i nema drugih proizvođača, oni imaju svoje proizvode, nedavno su kupili i fabriku sladoleda, imaju čokoladu…”, navela je Puljić i istakla da zbog toga nisko pozicioniraju svoju marku i to pritiska ostale brendove.

Foto Tanjug/N. Jovanović

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh