Gradovi

PUPS napušta SPS, počinje razgovore sa SNS

BEOGRAD – Predsedništvo PUPS-a jednoglasno je danas zaključilo da se obrati premijeru Aleksandru Vucicću kako bi otpočeli razgovore o mogućem predizbornom sporazumom sa SNS.

Ukoliko se ne postigne dogovor, PUPS će samostalno na izbore.

U saopštenju te stranke se navodi da je premijer taj koji je pokazao najveću posvećenost zajedničkim ciljevima, kao i najveću pažnju za potrebe penzionera.

„Stoga, prirodno je da težimo da jačamo saradnju sa njim i strankom koju vodi“, navode iz PUPS-a i dodaju da su o svemu obavestili i aktuelnog koalicionog partnera, lidera SPS-a Ivicu Dačića.

Ukoliko, kako navode, u razgovorima bude konstatovano da takva vrsta saradnje nije moguća, Predsedništvo je čvrsto uvereno da je PUPS sposoban i za samostalni izlazak na predstojeće izbore.

U PUPS-u, naime, iz iskustva koje su imali sa aktuelnom vladom, smatraju da je to najbolji način da se u celosti ispune ciljevi te stranke.

A pre svega, dodaju, zaštita sociijalno-ekonomskog položaja penzionera, je da svoje buduće delovanje uskladi direktno sa političkom misijom premijera Vučića.

Inače, nan današnjoj sednici Predsedništva PUPS-a razmatrana je informacija u vezi sa obavljenim razgovorima između predsednika Milana Krkobabića i predsednika SPS Ivice Dačića.

Tokom protekle dve godine, PUPS je, kako se navodi, istrajno podržavao politička zalaganja predsednika vlade da sačuva državu od bankrota, čime je, praktično, obezbeđena sigurnost i redovnost isplata penzija.

Marković o PUPS: Neka im je srećan put

Lider Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković izjavio je danas povodom odluke PUPS-a da o mogućem predizbormnom sporazumu počne razgovore sa SNS, da niko nije u obavezi da bude večito u koaliciji sa nekim.

Marković, čija je stranka već godinama bila u koaliciji sa PUPS-om, prokomentarisao je za Tanjug da svako ima pravo da se opredeli sa kim će na izbore.

„Čovek se oženi, pa ima petoro dece, pa se razvede… niko nije u obavezi da bude večito u koaliciji, srećan mu put i srećno mu bilo, ako je tako odlučio, nemam ništa protiv“, rekao je Marković.

Na pitanje da li je JS nešto izgubio zbog toga što je PUPS rešio da se okrene SNS-u, Marković je odgovorio da nije razmišljao o tome.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh