Gradovi

QR kodovi za lakše informisanje o istorijatu prestonice

BEOGRAD – U Beogradskoj zadruzi danas je predstavljen projekat „Obeležavanje spomenika kulture QR kodovima“ koji za cilj ima da se putem savremenih tehnologija Beograđanima i gostima grada omogući da na brz i jednostavan način dobiju informacije o kulturnim dobrima i istoriji prestonice.

Kako je rečeno, zahvaljujući tom projektu građani uz pomoć svojih smart telefona ili tableta mogu da se, njihovim prislanjanjem uz QR kod, informišu o istorijatu te zgrade.

Predstavljanju projekta prisustvovao je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je rekao da su QR kodovi tehnologija koja približava spomenike kulture građanima i gostima Beograda.

„Ovo je sjajna stvar za promociju naše istorije, spomenika kulture u Beogradu, kao i turizma. Posebno mi je drago što je na ovoj tehnologiji radio Fakultet organizacionih nauka…ovo je proizvod naše pameti, naših mladih ljudi, tehnologije i sjajan način da promovišemo istoriju Beograda i da je približimo i građanima i gostima našeg grada“, rekao je Mali.

Kako je istakao, dogovoreno je da do kraja sledeće godine svih 413 spomenika kulture u Beogradu bude obeleženo QR kodovima.

U Beogradu je tim kodovima trenutno obeležen 21 spomenik, uključujući i zgradu Starog dvora, Narodne banke, Srpske patrijaršije, Narodne skupšstine, naveo je Mali.

Direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda Nela Mićović je rekla da je projekat trajao dugo i da je finansijska sredstva obezbedila Skupština Grada Beograda.

U projektu su učestvovali i studenti FON-a u Beogradu, a predsednik Saveta tog fakulteta Milan Martić je rekao da FON koristi svaku priliku da učestvuje u takvim društveno odgovornim prjektima zajedno sa drugim institucijama.

„Veoma sam ponosan na svoje studente“, rekao je on i zahvalio svima koji su učestvovali u projektu.

Foto Tanjug, Z. Žestić

Preview

SINISA MALI

Slide

SINISA MALI

Slide

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA

Slide

NIKOLA NEDELJKOVIC

Slide

SINISA MALI

Slide

SINISA MALI

Slide

SINISA MALI

Slide

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA

SINISA MALI

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh