Gradovi

Racija u VW-ovim kancelarijama u Južnoj Koreji

SEUL – Službenici južnokorejskog tužilaštva pretresli su kancelarije nemačkog Folksvagena (VW) u Seulu, u sklopu istrage povodom VW-og skandala sa lažranjem vrednosti izduvnih gasova.

Posle pretresa VW-ovog sedišta u Seulu i drugih kancelarija te kompanije u južnokorejskoj prestonici, istražitelji su konfiskovali kompjuterske hard diskove i dokumenta, izvestila je južnokorejska agencija Jonhap.

Takođe su pretreseni domovi zaposlenih u Folksvagenu koji su zaduženi za kontrolu kvaliteta proizvoda.

„Stavili smo do znanja da ćemo u potpunosti sarađivati sa istražiteljima i naša pozicija ostaje nepromenjena“, izjavio je jedan od portparola VW-a Frans presu.

Ovakav potez dolazi samo mesec dana nakon što je južnokorejsko ministarstvo za zaštitu životne sredine podnelo krivičnu tužbu protiv direktora južnokorejske filijale VW-a Johanesa Tamera, zbog zakonskih manjkavosti plana o opozivu vozila, u koja je ugrađen softver za lažiranje vrednosti izduvnih gasova.

VW je suočen sa tužbama u nekoliko zemalja sveta, nakon što je u septembru prošle godine priznao da je u SAD lažirao podatke o štetnoj emisiji dizel motora na svojim vozilima.

foto FreeImages, Ronny Satzke

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh