Gradovi

Radman: Moja smena je političke prirode

ZAGREB – Smenjeni generalni direktor Hrvatske radio televizije Goran Radman izjavio je danas da nema sumnje da je motiv, povod i razlog njegove smene isključivo političke prirode.

On je na konferenciji za novinare rekao da su građani Hrvatske svedoci da se sa najviših političkih pozicija govorilo da njegov ostanak na ovom mestu nije moguć i da ovaj medij mora više biti na usluzi i raspolaganju nove političke vlasti.

„Pritom se koriste brojni neistiniti argumenti i obrazloženja, zbog čega ću u daljnjem zakonitom postupku dokazivati svoju nevinost, ali i ukazati građanima da čitavo vreme svog mandata od kraja 2012. svoj posao radim pošteno, odgovorno, politički nepristrasno, u skladu s ovlašćenjima i po zakonu o HRT-u“, rekao je Radman.

On je rekao i da je povod za obraćanje novinarima činjenica da nije imao priliku da istupa na današnjoj sednici saborskog Odbora za medije o bitnim okolnostima odluke zaključka Nadzornog odbora HRT-a o predlaganju procedure njegovog razrešenja.

Zato je, kazao je, Odboru uputio izjašnjenje.

„Tri su bitne činjenice – procedura koja je prethodila odluci o mom razrešenju je bila korumpirana. U meritumu zahteva za razrešenje ne može poslužiti kao zakonita osnova za razrešenje. I treće, upozorio sam da bi to moglo imati opasne i dramatične posledice po HRT i RH, zbog čega sam izjašnjenje dostavio i odgovarajućim telima i osobama koje mogu razumevati okolnosti odnosa između RH i EU u ovom segmentu regulisanja javne radiodifuzije“, rekao je Radman, preneli su hrvatski mediji.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh