Novosti online

Радончић ће се бранити из кућног притвора

САРАЈЕВО – Председник Савеза за бољу будућност (СББ) БиХ Фахрудин Радончић пуштен је из притвора, уз мере кућног притвора, а по изласку новинарима је рекао да ће бити времена да говори о томе ко му монтира судски процес. „Провокација са мојим хапшењем није дестабилитизовала снажну бошњачку коалицију која је била потреба”, рекао је Радончић који није желео да коментарише судске пресуде, али је устврдио да је судски процес против њега монтиран. Тиме ће се, казао је, бавити његов адвокатски тим. „Ја као политичар треба да се посветим јачању коалиције, изградњи, запошљавању, својим послом. Нека се свако бави својим послом”, рекао је Радончић.

Мере се односе на забрану напуштања адресе боравишта (уз обавезу овлашћених службених лица да контролишу поштовање ове мере два до три пута дневно, те уз привремено одузимање путних исправа и забрану издавања нових путних исправа, као и забрану кориштења личне карте за прелазак државне границе Босне и Херцеговине), забрану састајања са свим сведоцима који су већ саслушани као и приближавање тим сведоцима на удаљености испод 100 метара, те забрану међусобног контактирања и састајања с са оптуженим у овом кривичном предмету, те забрана контактирања са свим представницима штампаних и електронских медија на околности које се тичу овог кривичног поступка.

Изречене мере забране, саопштено је из Суда БиХ, могу трајати док за тим постоји потреба односно до другачије одлуке тог павосудног органа, а контрола оправданости вршиће се свака два месеца. Радончић и Бакир Даутбашић оптужени су за кривично дело удруживање ради чињења кривичних ђела – ометање рада правосуђа и давање награде или другог облика користи за трговину утицајем, Билсена Шахма за кривично дело удруживање ради чињења кривичних дела – ометање рада правосуђа, а оптужени Зијад Хаџијахић за кривично дело удруживање ради чињења кривичних дела – ометање рада правосуђа и примање награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh