Gradovi

Radončić mora ponovo u pritvor

SARAJEVO – Zbog kršenja mera zabrane lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić mora da se vrati u pritvor, odlučio je danas Sud BiH.

Kršenje mera zabrane Tužilaštvo je dokumentovalo video-zapisima i fotografijama, koje su snimljene samo nekoliko sati nakon Radončićevog izlaska na slobodu u Avaz Twist Toweru.

Radončić je uhapšen 25. januara i do 17. februara bio je u pritvoru. Sud BiH mu je izrekao mere zabrane koje su podrazumevale kontaktiranje i sastajanje s ostalim optuženim u tom krivičnom predmetu, kao i zabrana kontaktiranja sa svim predstavnicima štampanih i elektronskih medija u vezi s krivičnim postupkom koji se vodi protiv njega.

Sud BiH potvrdio je 15. februara optužnicu protiv Radončića, Bakira Dautbašića, Zijada Hadžijahića i Bilsene Šahman. Tužilaštvo BiH optužilo je Dautbašića i Šahmanovu da su pokušali da izvrše uticaj na svedoka Azru Sarić da lažno svedoči na suđenju Naseru Keljmendiju na Kosovu.

Radončić, delegat u Domu naroda parlamenta BiH, u optužnici je označen kao organizator krivičnog dela, a ostali kao izvršioci.

Radončić je optužen da je u dogovoru s Dautbašićem nastojao od Zijada Hadžijahića, sada već bivšeg zaposlenika u američkoj Ambasadi u BiH, saznati da li je u vezi s pritiskom na Sarićevu otvorena istraga i, ako jeste, da pokuša uticati da se istraga zatvori, javila je regonalna N1 TV.

Foto Tanjug/N.Milošević, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh