Gradovi

Radončić prosleđen Tužilaštvu, protestuju Zelene beretke

SARAJEVO – Lider SBB Fahrudin Radončić, koji je uhapšen pod sumnjom da je ometao rad pravosuđa, sproveden je u Tužilaštvo BiH, uz izveštaj o postojanju osnovna sumnje o počinjenom krivičnom delu.

Radončić je uhapšen juče u nastavku akcije Lutka 2 na području Hadžića.

Policijski službenici SIPA-e juče i danas pretresli su objekte na tri lokacije na području Sarajeva s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, javili su bosanski mediji.

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH.

Protiv hapšenja Radončića protestovale su „zelene beretke“ koje zahtevaju njegovo puštanje na slobodu, te ocenjuju da je tu reč o povratku organizovane političke mafije koja koristi instrumente sudstva i tužilaštva da bi uklonili i zastrašili svoje političke protivnike.

„Svedoci smo da je Radončić jedan ugledni privrednik koji je godinama izvršavao svoje obaveze prema državi i svojim uposlenima, koji je napravio kompaniju na kojoj su mu zavidni i strani biznismeni. Kompanija Avaz uvek je bila na strani istine i pravde. Za čitavo svoje vreme rada zalagala se za prava boraca i boračke populacije, stoga osuđujemo upad SIPA-e sa dugim naoružanjem i zastrašivanjem novinara kojima je jedino oružje pero – navodi se u saopštenju Udruženja „Bosnae – Zelene beretke“.

Dalje, kako navode, osuđuju „spektakularno hapšenje“ jer Radončić je čitav svoj život posvetio pravdi i legalizmu.

Oni pitaju „da li je iko ispitao javne istupe predsednice Suda Međide Kreso koja je izjavila više puta da postoji pravosudna mafija, a dokaz njenim izjavama da postoji pravosudna mafija je upravo proces sa kojim se želi slomiti veliki patriota, predsednik SBB-a i ugledni privrednik Fahrudin Radončić“.

„Zbog svega navedenog zahtevamo hitno puštanje Radončića na slobodu, u suprotnom bit ćemo nosioci protesta za oslobađanje i pravdu Radončića“, zaljučuje se u saopštenju.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh