Gradovi

Radulović: Fondacija podsticaj mladima da budu uspešni

BEOGRAD – Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović izjavila je danas da Fondacija za mlade talente grada Beograda, koju je osnovao Grad, ima za cilj finansiranje, motivaciju i podsticaj mladih talenata prestonice.

„Ova fondacija je značajna ne samo zbog tih aktivnosti već i zbog toga što je interaktivna. Mladi talenti su imali prilike da razgovaraju sa članovima Upravnog odbora i iznesu im svoje potrebe kako bi se na najbolji način usmerio rad fondacije“, naglasila je Radulovićeva na Tv „Studio B“.

Ona je istakla značaj razgovora sa talentima, na osnovu čega je, između ostalog, fondacija i donela odluku o uslovima konkursa koji je kasnije raspisan, saopštila je Služba Gradske uprave za informisanje.

„Članovi Upravnog i Nadzornog odbora su ugledni profesori beogradskih univerziteta, istaknuti umetnici i sportisti koji su svojim imenima i biografijama stali iza ove fondacije. To samo govori o tome koliko oni imaju poverenja u ovu instituciju grada. Njihovo angažovanje kao članova odbora je od ključne važnosti, naročito kada se zna da su to ljudi koji umeju da prepoznaju talente što je osnova za kvalitetan rad fondacije“, kazala je Radulović.

Direktorka Fondacije za mlade talente Ana Zekavica je izrazila zadovoljstvo radom članova Upravnog i Nadzornog odbora fondacije, kao i odzivom donatora i budžetom za 2016. godinu.

„Možda neko ima primedbu na iznos, u smislu da je to malo novca, ali ja smatram da je to i više od očekivanog budući da je ovo prva godina rada fondacije koja je počela sa radom 1. januara ove godine. Za prvi konkurs prikupiti 16,5 miliona dinara nije mala stvar, i hvala donatorima koji su prepoznali značaj podrške mladim talentima grada Beograda jer je to prava investicija u bolju i lepšu budućnost našeg grada“, kazala je Zekavica.

Direktorka fondacije izrazila je nadu da će ubuduće broj donatora biti još veći. Ona je podsetila gledaoce da prijave traju do 21. novembra i pozvala mlade talente Beograda da se u što većem broju prijave na konkurs.

Foto/ Tanjug video

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh