Gradovi

Raspisan konkurs za unapređenje turističke infrastrukture

BEOGRAD – Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je konkurs za unapređenje turističke infrastrukture u turističkim destinacijama širom Srbije za koje je opredeljeno 640 miliona dinara, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu.

Pravo na korišćenje sredstava imaju turističke organizacije, destinacijske menadžment organizacije, privredna društva i druge organizacije i institucije čiji je osnivač Vlada Srbije ili jedinica lokalne samouprave.

Svoje projekte mogu da kandiduju i pravna lica u kojima je Republika Srbija većinski vlasnik.

Istovremeno, ministarstvo će početkom naredne nedelje početi i sa realizacijom Uredbe o podsticaju organizovanog dolaska stranih turista u Srbiju za koju je opredeljeno 120 miliona dinara.

Uredba predviđa da se subvencionišu turističke agencije koje bi dovele grupu od najmanje 15 stranih turista, za period od najmanje tri noćenja sa doručkom, na teritoriji Srbije.

Iznos sredstava subvencija po jednom stranom turisti iznosi 10 evra za ostvarenih tri do pet noćenja, odnosno 15 evra za ostvarenih šest i više noćenja utvrđenih programom putovanja.

Iz ministarstva podsećaju da je 4. januara počela i akcija podele vaučera za ovu godinu.

Tada je objavljena i lista ugostiteljskih objekata u kojima građani mogu rezervisati korišćenje vaučera za odmor u Srbiji.

Svi zainteresovani građani iz kategorija obuhvaćenih Uredbom, moći će da se prijavljuju do 15. oktobra na šalterima JP „Pošta Srbije“ na teritoriji cele Srbije.

Ove godine je proširena lista potencijalnih korisnika vaučera na, između ostalih i inostrane penzionere i domaće registrovane poljoprivrednike, a liste ugostitelja ažuriraće se na mesečnom nivou, tako da kasnije u ovaj sistem mogu ući i novootvoreni objekti i oni ugostitelji koji su do sada za to propustili priliku.

Foto Tanjug, J. Pap (arhiva, ilustracija)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh