Gradovi

Rastoder: SDP će tužiti DPS za progon

PODGORICA – Socijaldemokratska partija (SDP) tužiće Demokratsku partiju socijalista (DPS) u svim slučajevima političkog progona njihovih kadrova sa pozicija na koje su izabrani putem javnih konkursa, najavio je predsednik Saveta SDP-a, Rifat Rastoder.

SDP Ranka Krivokapića je bila u koaliciji sa DPS-om Mila Đukanovića, ali je krajem januara uskratila podršku kabinetu aktelnog premijera.

To što DPS započinje čistku kadrova SDP-a na državnom i lokalnom nivou on doživljava kao neprihvatljivi progon i politički revanšizam.

„Očekivao sam da će doći do ovoga, naravno ne na ovakav način i uz korišćenje metoda za koje smo mislili da su prevaziđeni. Očigledno se ovde nije moguće osloboditi nekih manira kojih su se drugi davno oslobodili. Tu, naravno, mislim na revanšizam DPS-a prema kadrovima iz Socijaldemokratske partije“, rekao je Rastoder za podgorički Dan.

On ističe da je problem u tome što će biti prekršeni zakoni u slučaju da DPS nastavi politički progon kadrova SDP-a ne samo sa funkcija koje su političke, već i sa onih na koje su došli kroz zakonsku proceduru javnih konkursa.

„Nemoguće je i neprihvatljivo baviti se progonom ljudi tamo gde su bili raspisivani konkursi. Nikada nećemo napraviti administraciju i državne institucije ako nastavimo da se tako proganjamo“, upozorava Rastoder.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh