Gradovi

Raznovrsnost domaćih filmova na Festu muka za žiri

BEOGRAD – Filmove u konkurenciji programa „Srpski film“, u okviru 44. Festa, pažljivo gleda i ocenjuje petočlani žiri koji će u nedelju, 6. marta, dodeliti nagrade najboljim.

Žiri programa čine glumac, reditelj i producent Dragan Bjelogrlić, scenarista i reditelj Vuk Ršumović, glumica Kuzmina Stratan iz Rumunije, hrvatski reditelj Nevio Marasović i Bernd Buder, umetnički direktor filmskog festivala u Kotbusu, Nemačka.

„Generalno možemo reći da je produkcija brojna i pitanje je da li treba da postoji i preselekcija“, rekao je predsednik žirija Dragan Bjelogrlić, dodajući da je selekcija „Srpski film“ žanrovski raznovrsna i da primećuje veliko prisustvo debitantskih ostvarenja, s čim su se složili Marasović i Ršumović.

„Cilj je da pogledamo sve filmove. Dobro je da ove godine postoji i manjinska srpska koprodukcija“, izjavio je Vuk Ršumović na konferenciji za novinare i naglasio da Fest još nije definisao koncepciju, zbog čega nema preselekcije.

Rumunska glumica Kuzmina Stratan do sada nije bila upoznata sa srpskom kinematografijom i misli da će joj to pomoći pri ocenjivanju.

Raznolikost filmske ponude u okviru selekcije pohvalio je Buder, objašnjavjući da su pojedini filmovi razumljivi u regionu bivše Jugoslavije, dok drugi govore univerzalnim jezikom.

U selekciji „Srpski film“ takmiči se 19 naslova, a program obuhvata i filmove u kojima je Srbija učestvovala koprodukcijski.

Preview

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Slide

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Slide

BERND BUDER, KUZMINA STRATAN, DRAGAN BJELOGRLIC, VUK RSUMOVIC I NEVIO MARASOVIC

Slide

DRAGAN BJELOGRLIC, VUK RSUMOVIC

Slide

DRAGAN BJELOGRLIC

Slide

KUZMINA STRATAN

Slide

DRAGAN BJELOGRLIC, VUK RSUMOVIC I NEVIO MARASOVIC

Slide

NEVIO MARASOVIC

Slide

DRAGAN BJELOGRLIC, VUK RSUMOVIC I NEVIO MARASOVIC

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh