Gradovi

Raznovrstan program i ponuda Turske na Sajmu turizma

BEOGRAD – Turska se na ovogodišnjem, 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je počeo danas i traje do nedelje, 21. februara, predstavlja sa bogatim kulturnim i zabavnim programom i širokom turističkom ponudom.

Na turskom štandu, u Hali 1 Beogradskog sajma, posetioci će moći da uživaju u ukusima tradicionalnih turskih specijaliteta, da učestvuju u nagradnim igrama i druženju sa predstavnicima turske kulture, saopštila je Kancelarija za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Beogradu.

U okviru umetničkih radionica, turski umetnici će na štandu predstaviti posetiocima ebru – tradicionalnu tursku umetnost slikanja na vodi i ukrašavanja papira, kod koje se koriste isključivo prirodne, zemljane boje, i četkice od konjske dlake sa drškama od stabla ruže.

Takođe će prezentovati veštinu kaligrafije – umetnosti lepog pisanja pomoću pera, kista, tinte ili nekog drugog pribora za pisanje.

Raznovrstan kulturni program, obogatio je nastup dečjeg hora „Srbija u ritmu Evrope“, koji je danas, prvog dana Sajma, izveo himne Turske i Srbije, kao i nekoliko pesama na srpskom jeziku, dok će sutra svi koji posete turski štand imati jedinstvenu priliku da zajedno sa Lepim Brkom pripremaju i probaju turske specijalitete.

U subotu, 20. februara, će biti izvlačenje imena učesnika u nagradnoj igri koji su tačno odgovorili na pitanje o znamenitostima Turske.

Za njih su i ovog puta pripremljene fantastične nagrade, poput dnevnog razgledanja Istanbula sa vodičem i ručkom za dve osobe, 10 ulaznica za Vialand zabavni park u Istanbulu, tura biciklima po izboru u Turskoj u trajanju od četiri dana za jednu osobu, tri putovanja u trajanju po četiri dana u The Peak hotelu u Istanbulu za dve osobe sa razgledanjem grada, četvorodnevni boravak za dve osobe u hotelu u Istanbulu sa povratnim avionskim kartama u ekonomskoj klasi koje dodeljuje Turkiš Erlajns, kao i all inclusive letovanje za dve osobe u hotelu sa 4 i 5 zvezdica u Kemeru, za koje Turkiš Erlajns takođe dodeljuje povratne avionske karte u ekonomskoj klasi.

Foto Tanjug/T. Valič

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh