• Gradovi

  Reakcije iz Rusije o merama SAD-a

  MOSKVA – Rusija će na adekvatan način odgovoriti na najnovije američke sankcije uvedene zbog navodne umešanosti Rusije u hakerske napade za vreme izbora u SAD, izjavio je večeras portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

  „Za sada ne mogu da kažem kakav će biti odgovor, ali kao što znamo ovde apsolutno i bez alternative vlada princip reciprociteta. Podrazumeva da ćemo odgovoriti na adekvatan način“, rekao je Peskov, prenosi Tas s.

  On je dodao da će odgovor biti onakav kako ga bude oblikovao predsedni Vladimir Putin.

  Peskov je takođe naglasio da Moskva kategorički odbacuje neutemeljne američke tvrdnje.

  Sjedinjene Američke Države danas su kao odgovor na navodno mešanje Rusije u predsedničke izbore u SAD uvele niz oštrih sankcija Moskvi koje uključuju proterivanje 35 ruskih diplomata i zatvaranje dva objekta.

  „Naredio sam preduzimanje više akcija kao odgovor na agresivno zastrašivanje ruske vlade prema američkim zvaničnicima i sajber operacije čija meta su bili američki izbori“, rekao je američki predsednik Barak Obama, prenosi AFP.  Dolgov: Sankcije protiv Rusije kontraproduktivne

  Sankcije koje su SAD uvele protiv Rusije zbog navodne umešanosti u sajber napade od strane Moskve su kontraproduktivne i imaju za cilj da nanesu štetu budućem procesu obnavljanja bilateralnih odnosa, izjavio je predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Konstantin Dolgov.

  „Bilo kakve antiruske sankcije su kontraproduktivne i nemaju perspektivu“, rekao je Dolgov za rusku agenciju Interfaks.

  Kako je dodao, histerija vezana za sankcije samo pokazuje potpuno odsustvo orijentacije u prostoru odlazeće administracije SAD.

  „Takvi jednostrani koraci imaju za cilj da nanesu štetu odnosima i otežaju njihovo uspostavljanje u budućnosti“, zaključio je Dolgov.

  Zaharova: Obama ponizio svoj narod

  Odlukom o proterivanju ruskih diplomata američki predsednik Barak Obama je ponizio Sjedinjene Države i američki narod, rekla je večeras portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

  „Danas su Amerika i američki narod bili poniženi od svog sopstvenog predsednika. Ovog puta šamar Vašingtonu udario je njegov domaćin, do maksimuma povećavši broj neodložnih poslova za dolazeću administraciju „, napisala je Zaharova na svom profilu na Fejsbuku, prenosi Tas s.

  „Sutra slede zvanične izjave, kontramere i mnogo toga“, dodala je ona.

  Foto/ Tanjug video

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com