Novosti online

Ребић: Пропусти полиције пре погибије девојчице у Блацу

Вршилац дужности директора полиције Министарства унутрашњих послова Републике Србије Владимир Ребић рекао је у Блацу, после сусрета са родитељима дванаестогодишње девојчице која је настрадала у саобраћајној несрећи 27. фебруара, да је утврђено да је било пропуста у поступању полицијских службеника пре ове несреће, саопштено је из МУП-а Србије.

„Након утврђених провера установили смо одређене пропусте који су довели до чињенице да осумњичени за изазивање ове саобраћајне несреће није био благовремено процесуран за све претходно учињене прекршаје из области безбедности саобраћаја. Због тога сам донео одлуку да, из Министарства унутрашњих послова, удаљим начелника полицијске станице Блаце и полицијског службеника који је био непосредно задужен за извршавање овог предмета, до окончања дисциплинског поступка “, истакао је в.д. директора.

Ребић је казао и да разговором са родитељима трагично настрадале девојчице Министарство жели да пошаље јасну поруку, како њеној породици тако и јавности, да МУП неће толерисати незаконит и непрофесионалан рад, односно да сви полицијски службеници који су се огрешили о закон могу очекивати да буду санкционисани за свој нерад.

„Разговарао сам и са председником Апелационог прекршајног суда Зораном Пашалићем и замолио га да из своје надлежности утврди да ли је било неких пропуста и одговорности службеника прекршајног суда, чијим је непоступањем дошло до чињенице да осумњичени не буде правоснажно осуђен за претходно учињен прекршај управљања возилом под дејством алкохола и да му не буде благовремено изречена заштитна мера забране управљања моторним возилом, која би можда спречила овај трагичан догађај“, рекао је он.

Ребић је додао да Министарство и на овај начин јасно показује намеру да се стриктно и доследно примени систем новог каријерног напредовања који омогућава нови Закон о полицији и да се јасно покаже да сви полицијски службеници, који поштено и професионално обављају своју дужност и послове који су им поверени законом, могу да рачунају да једног дана добију жељена радна места, а да сви они којима су лични интереси изнад интереса безбедности грађана не могу да рачунају на опстанак у МУП.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh