Gradovi

Rebić:Disciplinski postupak zbog neblagovremenog postupanja

Susret Rebića i porodice stradale devojčice

BLACE – Vršilac dužnosti direktora policije MUP-a Vladimir Rebić rekao je danas u Blacu, posle susreta sa roditeljima 12.godišnje devojčice koja je nastradala u saobraćajnoj nesreći 27. februara, da je utvrđeno da je bilo propusta u postupanju policijskih službenika pre ove nesreće.

„Nakon utvrđenih provera ustanovili smo određene propuste koji su doveli do činjenice da osumnjičeni za izazivanje ove saobraćajne nesreće nije bio blagovremeno procesuran za sve prethodno učinjene prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja“, rekao je Rebić.

„Zbog toga sam odlučio da iz Ministarstva unutrašnjih poslova udaljim načelnika policijske stanice Blace i policijskog službenika koji je bio neposredno zadužen za izvršavanje ovog predmeta, do okončanja disciplinskog postupka“, istakao je Rebić.

V.d. direktora policije je kazao da razgovorom sa roditeljima tragično nastradale devojčice, Ministarstvo želi da pošalje jasnu poruku, kako njenoj porodici tako i javnosti, da MUP neće tolerisati nezakonit i neprofesionalan rad, odnosno da svi policijski službenici koji su se ogrešili o zakon mogu očekivati da budu sankcionisani za svoj nerad.

„Razgovarao sam i sa predsednikom Apelacionog prekršajnog suda Zoranom Pašalićem i zamolio ga da iz svoje nadležnosti utvrdi da li je bilo nekih propusta i odgovornosti službenika prekršajnog suda, čijim je nepostupanjem došlo do činjenice da osumnjičeni ne bude pravosnažno osuđen za prethodno učinjen prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, i da mu ne bude blagovremeno izrečena zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom, koja bi možda sprečila ovaj tragičan događaj“, rekao je Rebić.

On je dodao da Ministarstvo i na ovaj način jasno pokazuje nameru da se striktno i dosledno primeni sistem novog karijernog napredovanja koji omogućava novi Zakon o policiji.

Rebić je naveo da je cilj i da se jasno pokaže da svi policijski službenici, koji pošteno i profesionalno obavljaju svoju dužnost i poslove koji su im povereni zakonom, mogu da računaju da jednog dana dobiju željena radna mesta, a da svi oni kojima su lični interesi iznad interesa bezbednosti građana, ne mogu da računaju na opstanak u MUP.

Foto Tanjug / video, skrinšot

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh