Novosti online

Редитељ Иван Јовић гостује у Арт биоскопу „Коларац”

Гост циклуса „Аутор у гостима” београдског Арт биоскопа „Коларац” у уторак ће бити Иван Јовић, редитељ награђиваног филма „Исцељење” који је прошле године приказан на Фесту. Овом приликом први пут биће приказан део документарног филма „Завештање” који садржи сведочанстава људи који су преживели геноцид у Независној држави Хрватској од 1941. до 1945. године. У оквиру овог пројекта забележено је 450 сати материјала и чак 94 интервјуа по прилагођеним методама фондације „Шоа”, коју је основао познати редитељ Стивен Спилберг, успевши да на исти начин сними много сведочанстава Јевреја који су преживели холокауст. Филм „Завештање” је тренутно у завршној фази монтаже и биће готов до маја ове године.

Од 18.30 сати биће приказан кратки играни филм „Виноградар”, а затим део снимљеног материјала из документарног филма „Завештање”, после чега ће Јовић разговарати са посетиоцима. Пројекција дугометражног играног филма „Исцељење” биће одржана од 20.30 сати, после које ће редитељ поново разговарати са публиком. Модератори разговора биће Зоран и Светлана Поповић, директори фестивала „Седам величанствених”.

Подсетимо, циклус „Аутор у гостима” биоскопа „Коларац” је покренут како би се овдашња публика подробније упознала са радом домаћих, али и страних аутора. До сад су у циклусу учествовали: Горан Радовановић, Соња Благојевић, Милутин Петровић и Евелина Коста.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh