Gradovi

Regionalni portal za zapošljavanje u EU

BEOGRAD – U cilju lakšeg pronalaženja posla u zemljama Evropske unije, posebno Nemačkoj, pokreut je regionalni portal-oglasnik www.euposao.de, na kojem su objavljeni prevedeni konkursi na naš jezik.

Direktor firme EU posao iz Banjaluke Andrej Rosić, koji je novi portal predstavio danas u Beogradu, objasnio je da je novina ovog sajta što su svi konkursi prevedeni na naš jezik, te je prvi portal za traženje posla prilagođen našim ljudima.

Na objavljene oglase mogu konkurisati državljani Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Rosić je ukazao da sam u Nemačkoj u toku ove godine postoji potreba za skoro 20.000 ranidika u oblasti koje su deficitarne, a ta radna mesta mogu popuniti građanis a zapadnog Balkana.

On je ukazao da su na listi deficitarnih radnih mesta profili iz građevinarstva, medicine, turizma i ugostiteljstva, ali i informatike.

Preko portala moguće je prijaviti se na konkurs potpuno besplatno i uz dobijanje saveta, a popunjavanje prijava i CV-a u skladu sa evropskim standardima.

Cilj portala, kako je objasnio Rosić, nije da se podstakne odliv mozgova, već da se olakša ljudima koji bi posao svakako tražili, zbog nedostatka radnih mesta u svojim sredinama, posao u Nemačkoj, kako bi legalno došli do radnog mesta, a ne kao što je često slučaj to činili mimo zakona.

Narednog meseca, kako je najavio, biće izdat i štampani oglasnik sa oko 200 oglasa, koji će izlaziti mesečno.

Trenutno na portalu postoji oko 350 aktivnih oglasa.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh