Novosti online

Рехабилитација Недића увреда за све жртве II светског рата

Процес рехабилитације Милана Недића је увреда за све жртве у Другом светском рату, несхватљиво је да се слави ослобођење Београда, па се онда рехабилитује онај од кога се ослободио, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Несхватљиво да се подиже Меморијал на Старом сајмишту, али у исто време се рехабилитује онај, „због ког је логор на старом сајмишту несметано радио и функционисао, такође стрељани људи на Бањици и у сваком другом месту”, рекао је Вулин новинарима.

Истакао је да у Европи не постоји ниједна једина земља која је рехабилитовала свог квислиншког премијера, који је владао за време Другог светског рата.

„Нису то урадили ни Норвежани, ни Французи, неће то урадити нико, па зашто би онда то радила Србија. Мислим да је то потпуно непотребно, мислим да нема разлога да правимо ову поделу у друштву, јер таква подела у овом друштву не постоји”, сматра Вулин, преноси Танјуг.

Како је рекао, Срби су један од ретких народа који су у Другом светском рату у огромној већини били против фашизма.

„Зашто себи ово радимо и зашто ту велику победу хоћемо да компромитујемо, мени заиста није јасно и не могу да нађем оправдање, или образложење, све је то морало бити избегнуто и мој став је више него јасан: Милан Недић не може да буде рехабилитован”, јасан је Вулин.

Сматра да, кад буде био рехабилитован било који премијер који је служио Адолфа Хитлера, онда треба размишљати о Милану Недићу, а „пошто се то никад неће десити, не треба размишљати ни о томе”.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh