Gradovi

Retrospektiva filmova u kojima je igrao Dragan Nikolić

BEOGRAD – Tokom aprila u Muzeju jugoslovenske kinoteke biće prikazan ciklus filmova u kojima je igrao Dragan Nikolić (1943-2016), a kao uvod u to danas, sutra i prekosutra biće prikazana ostvarenja „Horoskop“ Bora Draškovića, „Kad budem mrtav I beo“ Živojina Pavlovića i „Tri sata za ljubav“ Fadila Hadžića.

Kinoteka naglašava da će Nikolić, koji je preminuo jutros, ostati večno upamćen kao trvorac nezaboravnih filmskih junaka poput Džimija Barke, Flojda, Prleta, Popaja, Urketa, Vlah Alije…

Dragan Nikolić je dobitnik svih najvažnijih glumačkih nagrada, kao i Zlatnog pečata Jugoslovenske kinoteke, a u bogatoj karijeri je igrao u 76 filmova i sarađivao sa najznačajnijim srpskim i jugoslovenskim rediteljima.

Večeras će u Muzeju kinoteke biti prikazan film „Horoskop“ iz 1969. u kome je Nikolić igrao sa Milenom Dravić, sutra će publika imati priliku da pogleda ostvarenje „Kad budem mrtav i beo“ iz 1967. u kome mu je partnerka bila Ružica Sokić.

Za nedelju, 13. mart, najavljen je film „Tri sata za ljubav“ (1968) u kome je uz Nikolića igrala Stanislava Pešić.

Tokom aprila na repertoaru Muzeja kinoteke biće kultni filmovi: „Otpisani“, „Mlad i zdrav kao ruža“, „Nacionalna klasa“, „Banović Strahinja“, „Poslednji krug u Monci“, „Balkan ekspres“ i drugi.

Foto/ Atelje 212

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh