Gradovi

Rističević: Moja izjava izvučena iz konteksta

BEOGRAD – Poslanik Skupštine Srbije Marjan Rističević danas u pisanoj izjavi tvrdi da su izvučeni iz konteksta delovi njegovih izjava u vezi sa aktivnostima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) po pitanju lečenja pacijenata, i da duboko žali zbog toga.

„Duboko žalim što su vađenjem iz konteksta delova mojih izjava vezanih za aktivnosti RFZO po pitanju lečenja pacijenata u inostranstvu, posebno dece, pogrešna tumačenja dovela roditelje i javnost do zabluda oko lečenja i odobravanja lečenja dece u inostranstvu o trošku RFZO“, naveo je Rističević izjavi dostavljenoj novinarima u parlamentu.

On ističe da mu namera nije bila da nekoga povredi, već da kao član UO RFZO ukaže na činjenicu da je Fond odobrio lečenje u inostranstvu 449 dece za deset meseci ove godine, te da je i u slučaju o kome se govori u Skupštini ovih dana lečenje bilo odbreno.

„Svakome ko misli da ovo nije tačno spreman sam da se izvinim i da priznam ukoliko sam napravio grešku. Što se politike tiče niti sam o ovome davao izjave takve prirode niti ću ih davati ubuduće a ono što sam rekao je po meni tačna činjenica koja je proverljiva u RFZO“, naveo je Rističević.

Dodaje da mu je posebno žao što je, mimo njegove volje, otkriven identitet roditelja i obolelog deteta, koji nemaju nikakve krivice.

„Predstavnicima medija više neću, po ovom pitanju, davati nikakve izjave“, zaključio je Rističević u izjavi.

Foto Tanjug video

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh