Gradovi

Rogozin: Hteli bi smo u Srbiji servisni centar za helikoptere

BEOGRAD – Rusija bi htela da u Srbiji postoji međunarodni ili barem regionalni servisni centar za popravku helikoptera ruske, sovjetske proizvodnje, bilo vojnih ili civilnih, izjavio je danas potpredsednik Vlade Ruske Federacije zadužen za naoružanje Dmitrij Rogozin..

„Naša ponuda da se napravi servisni centar za helikoptere ne tiče se samo vojnih pitanja. Potrebni su razni helikopteri, uključujući i civilne. Mi bismo hteli da u Srbiji postoji međunarodni ili barem regionalni servisni centar za popravku helikoptera ruske, sovjetske proizvodnje. Bez obzira kakvih, vojnih, civilnih“, rekao je Rogozin u intervjuu Sputnjiku.

Rusiji se, naveo je on, takođe obraćaju zemlje NATO da da dozvolu za remont helikoptera koje oni imaju u sastavu svog naoružanja.

„Čak i Amerikanci imaju naše helikoptere. Nedavno smo prodali SAD dvadesetak helikoptera koje će oni potom isporučiti Avganistanu, jer avganistanski piloti kažu da ne postoji ništa bolje od ruske helikopterske tehnike, imajući u vidu njihove složene klimatske i borbene uslove“, rekao je Rogozin koji boravi u poseti Beogradu i dodao:

„Zato mi želimo da u Srbiji bude servisni centar koji ne bi imao samo vojnu namenu nego opštu, civilnu“.

Na pitanje da li je moguće da se ruska vojna baza formira u Srbiji, potpredsednik Vlade Ruske Federacije je odgovorii:

„To uopšte nije pitanje za nas, to je pitanje za Srbe – kako vi smatrate da je neophodno da osigurate, obezbedite vašu bezbednost“.

Foto Tanjug, Z. Žestić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh