Gradovi

Rusija će odgovoriti na pretnju svojim avionima u Siriji

MOSKVA – Ruski sistemi vazdušne odbrane u Siriji odgovoriće na bilo koju eventualnu opasnost u kojoj se nađu ruski avioni i borbene misije, saopštilo je Ministarstvo odbrane u Moskvi i od Turske zatražilo da poštuje bilateralna pravila o bezbednosti letova, dogovorena između Rusije i SAD, javila je danas Raša tudej.

Ruski sistemi vazdušne odbrane „omogućavaju rano otkrivanje pretnji upućenih ka ruskim avionima koji učestvuju u vazdušnim misijama iznad Sirije i upotrebu adekvatnih mera radi osiguravanja bezbednosti u slučaju potrebe“, izjavio je danas novinarima zamenik ministra odbrane Anatolij Antonov.

Rusija je u novembru rasporedila svoju jedinicu najnovijih sistema protivvazdušne odbrane S-400 u aviobazu Hmeimim u Siriji, nakon obaranja ruskih bombardera Su-45M u pograničnom području između Sirije i Turske.

S-400 su dizajnirani da obezbede vazdušnu odbranu uz pomoć raketa srednjeg i dugog dometa koje mogu da pogode ciljeve u vazduhu, uključujući taktičke i strateške avione, kao i balističke i krstareće rakete sa dometom do 400 kilometara.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh