Društvo

Руске новине у Србији

Удружење за развој квалитета живота и рада грађана „Хуманис“ из Ниша, издавач часописа за промоцију и ревитализацију културне баштине југа Србије „Слово југа“, издало је пилот број на руском језику.

На 24 странице новинског формата, пилот број „Слова југа“ доноси велики број илустрованих чланака о садашњости и прошлости Руса у Србији: о помену грофу Рајевском у цркви подигнутој на месту његове погибије у Горњем Адровцу код Алексинца, о Русима у Краљеву и околини, о раду Руског дома у Београду, о руским монасима који су живели у манастиру у Сукову код Пирота, о туристичким одредиштима које посећују руски туристи у Србији и о другим занимљивим темама.

Ђорђе Јанковић, председник Удружења „Наисус“, које окупља Русе и пријатеље Русије у Нишу, кратко нас извештава: „За пилот број ,Слова југа` на руском језику је најзаслужнији Драган Илић, председник Удружења ,Хуманис`, а ми смо помогли колико смо могли. Намера је да четири пута годишње издамо часопис на руском језику и да садржаји буду о Русима у читавој Србији. Наглашавам да руско издање ,Слова југа` није превод издања на српском језику, већ да садржи потпуно оригиналне садржаје.“.

Пилот број „Слова југа“ на руском језику се може набавити у редакцији часописа у Нишу, у Улици Милојка Лешјанина број 65, телефон број 063/709-64-66, мејл dragan@slovojuga.rs.

ДК

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh