Društvo

Скуп у Матарушкој Бањи: „Извештавање о националним и верским мањинама – искуства у Србији и у Русији“

У Матарушкој Бањи код Краљева ће, у уторак 3. новембра 2020. године, бити одржан стручни скуп „Извештавање о националним и верским мањинама – искуства у Србији и у Русији“.

На скупу ће говорити три уводничара. Уводничар бити Ирина Миљковић, председник Удружења руских сународника и пријатеља Русије „Свеславица“ из Крушевца и члан Извршног одбора Националног савета руске националне мањине у Србији, у младости новинар Радио-телевизије Совјетског Савеза и дугогодишњи крушевачки музички педагог. Други уводничар ће бити Вјачеслав Александрович Рурјанов, социолог и историчар, доктор педагошких наука наука (Руска Федерација). Трећи уводничар – Марина Галогажа, доктор наука из Новог Сада.

Скуп ће бити одржан у ресторанској сали хотела „Жича“ у Матарушкој Бањи с почетком у 18 часова.

Позивамо медијске раднике из Краљева и Поморавља, као и припаднике руске националне мањине у Србији и пријатеље и поштоваоце Русије да присуствују стручном скупу.

Скуп организује Удружење грађана „Мултикултура Србије“ из Мале Врбнице код Крушевца, а у оквиру медијског пројекта подржаног од стране Националног савета руске националне мањине у Србији.

 

Матарушка Бања, октобар 2020. године

Љубомир Костић

 

Овај текст је објављен у оквиру медијског пројекта „Извештавање о националним и верским мањинама – искуства у Србији и у Русији“, који суфинансира Национални савет руске националне мањине у Србији.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh