Novosti online

Сања Вучић представља Србију на „Евросонгу”

Сања Вучић из групе ЗАА представљаће Србију на 61. „Евросонгу”. За наклоност публике и жирија из 43 земље Европе и Аустралије, једна од најмлађих српских представница бориће се песмом за коју је текст и музику написала Ивана Петерс. Песма је урађена у две верзије – на српском језику под називом „Иза осмеха” и на енглеском – „Goodby – Shelter”.

– „Представница Србије изабрана је на интерном конкурсу РТС-а. Овакав принцип омогућио је да РТС на такмичење пошаље ново лице за које сматрамо да ће српску песму представити на најбољи начин. Иза извођача стоје сви ресурси РТС-а, укључујући оркестре, аранжере, продуценте који раде у нашој кући, тако да први пут РТС на „Евросонг” шаље композицију која је у највећој мери урађена свим расположивим ауторским и техничко-продукционим капацитетима РТС-а, рекао је јуче Драган Илић, шеф делегације Србије на „Песми Евровизије”.

Током сусрета који је уприличен у згради РТС-а, у Кошутњаку, пре наше младе представнице новинарима се обратила и Ивана Петерс, ауторка песме са којом певачица, иначе студенткиња арапског језика на Филолошком факултету, наступа друге полуфиналне вечери – 12. маја у арени „Глобен” у Стокхолму.

Млада певачица Сања Вучић (22) са ауторком композиције Иваном Петерс (Фото А.В.)

„Ову песму радила сам за себе. А када сам чула Сањин вокал најежила сам се. Никада нико моју песму није отпевао на такав начин. Песма је љубавна, али говори о женама жртвама насиља – рекла је Ивана Петерс која је већ имала песму за „Евросонг” – било је то 2004. године када је на фестивалу „Беовизија” убедљиво однела победу са песмом „Збуњена”.

На крају сусрета, пред новинаре је изашла и Сања Вучић и крајње опуштено испричала како су је преко телефона обавестили да је она изабрана за нашу представницу на „Евросонгу”. – Мораш да будеш дискретна. Нешто радимо за „Евровизију”. Ту ми се десио прекид. Ништа више нисам чула. Али, чула је моја другарица – испричала је двадесетдвогодишња певачица коју су телевизијски гледаоци били у прилици да виде и чују у емисији „Три боје звука” у којој је наступала са бендом ЗАА.

– Ја сам лав у хороскопу. И Ивана је лав и потпуно смо се сродиле. Чим сам чула песму знала сам да је за мене – рекла је Сања објашњавајући како има иза себе разноврсно певачко искуство. Певала је и духовну музику, етно, испробала се у водама џеза и регеа, усавршавала се са оперском певачицом Катарином Јовановић која за њу рекла да је „важно да остане своја и да сачува своју посебност”.

Млада Крушевљанка је отпевала неколико тактова песме са којом у мају одлази у Стокхолм и окупљеним новинарима потврдила да има раскошан глас за који Ивана Петерс са правом каже да ће „морати да јој га обуздају јер она може много више од онога што песма захтева”.

Сања Вучић је након сусрета са новинарима отишла на снимање специјалне емисије „Песма Србије за Европу” коју ће домаћи гледаоци моћи да премијерно чују у суботу, у 21 сат, на Првом програму РТС-а.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh